Wilko van Eck

Succesvol Ondernemen

In mijn jarenlange praktijk als (commercieel) directeur en interim manager, begeleidde ik veel bedrijven, divisies en DGA’s naar meer succes in ondernemen. Ik leerde eerst zelf (en later hen) anders te kijken naar bedrijfsprocessen en ervoer onder meer dat marge vergroten vaak effectiever is dan alleen sturen op omzet. Tot ik in 2005 de kans kreeg in te stappen in een mooi MKB-bedrijf in de bouwtoelevering. Die kans liet ik niet lopen.

Door gericht te bouwen en met nieuwe concepten in deze markt innoveren bouwde ik dit familiebedrijf met mijn collega’s en compagnons uit tot marktleider in deze prestatie gegarandeerde systemen.

Inmiddels richt ik mij al weer geruime tijd op interim-management en ondernemerscoaching en -advisering. Maar ‘anders kijken’ doe ik nog steeds. Met een frisse blik begeleid ik individuele ondernemers en MKB-bedrijven bij het vertalen van goede ideeën naar werkzame en rendabele concepten. Ik help hen kansen (op allerlei vlakken) te zien en te grijpen, en zich sterk te positioneren. En soms spring ik bij voor tijdelijk management. Of voor (hulp bij) het aantrekken van (groei)financieringen.

Weck Management & Advies is voor mij het logische vervolg op het ondernemerschap (soms in -tijdelijke- loondienst) dat al startte aan het eind van de jaren ‘90. Inmiddels kan ik me verheugen op een mooie klantenportfolio en een aanzienlijk relevant netwerk.

Naast een gedreven en resultaatgerichte ondernemer ben ik in het dagelijks leven enthousiast hardloper en skiër, de man van de succesvolle beauty-ondernemer Angela van Eck (Studio Bellezza) en de zéér trotse vader van Wessel.

Top